Huipputarkka kotimainen
Cyclope®-törmäys­varoitus­järjestelmä

Cyclope-törmäysvaroitusjärjestelmän avulla liikkuminen ja kuljetusten hoitaminen tuotantotiloissa on merkittävästi turvallisempaa järjestelmän varoittaessa henkilö- ja koneliikenteen törmäysvaarasta. Skaalautuva järjestelmä on nopea asentaa ja helppo ottaa käyttöön. Tunnistaa törmäysvaaran myös esteen takaa!

 

Turvallistamiskohteita

 

1. Työkone tai henkilö siirtyy tilasta toiseen

Ajoväylät tulee suunnitella niin, ettei synny tarpeettomia risteyksiä, aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Koneen ja henkilön törmäysvaara kasvaa tultaessa nosto-oven takaa tilasta esim. lastauslaiturille.

2. Työkone tai henkilö tulee esteen takaa

Näkyvyys työkoneesta on usein huono, eikä kuljettaja aina tiedä liikkuuko vaara-alueella henkilöitä. Havainnointi on vaikeaa työkoneen tullessa kulman takaa, kyydissä olevan korkean kuorman takia tai tilassa voi olla suuria näköesteitä.

3. Työkoneiden yhteentörmäys

Tiloissa, missä liikkuu paljon työkoneita esim. suurissa logistiikkakeskuksissa, saattaa usein syntyä vaarallisia tilanteita vauhdikkaasti liikkuvien työkoneiden välillä. Törmäysvaara ja “läheltä piti” -tilanteita syntyy helposti.

4. Satunnaiset vierailijat työkoneiden reiteillä

Aina ei ole mahdollista varustaa törmäysvaara-alueella liikkuvia henkilöitä turvalaitteilla. Ulkopuoliset tavarantoimittajat, toimistohenkilöt tai satunnaiset vierailijat saattavat kulkea reiteillä missä on törmäysvaara koneiden kanssa.

Cyclope®-törmäys­varoitus­järjestelmän osat

Data tallentuu pilveen. Käyttöliittymän kautta voidaan tarkastella tuotettua tietoa ja tehdä turvallisuutta parantavia toimenpiteitä.

Data tallentuu pilveen. Käyttöliittymän kautta voidaan tarkastella tuotettua tietoa ja tehdä turvallisuutta parantavia toimenpiteitä.

Testivoittaja aidossa käyttöympäristössä!

Kehittyneeseen ja hyväksyttyyn radioteknologiaan perustuva Cyclope-törmäysvaroitusjärjestelmä on suunniteltu käytettäväksi vaativissa logistiikka- ja teollisuuskohteissa. Järjestelmän avulla voidaan parantaa työturvallisuuttaa teollisuuskohteissa, missä liikkuu trukkeja, nostureita, automatisoituja ajoneuvoja ja muita työkoneita.

Tunnistinlaitteisto Cyclope Machine on sisällä ohjaamossa ja varoittaa työkoneen toiminta-alueella liikkuvista henkilöistä. Järjestelmässä ei ole vaurioille alttiita koneen ulkopuolisia osia, antureita tai sensoreita.

Henkilöillä on mukanaan kompakti tunnistin-varoitin Cyclope Move, joka ilmoittaa lähellä olevasta koneesta kolmitoimisella varoituksella: ääni-, valo- ja värinähälytys.

Cyclope® Machine- ja Cyclope® Move -laitteiden toimintaperiaate 

Koneeseen asennetaan Cyclope Machine-konetunnistinlaitteisto. Machine sisältää ohjaamon etu- ja takaosaan asennettavat varoituslaitteet, jotka kytketään koneen virtajärjestelmään. Cyclope Machine havaitsee alueella liikkuvan henkilön kantaman tunnistin-varoitin laitteen, Cyclope Moven, antaman signaalin ja varoittaa työkoneen kuljettajaa lähellä olevasta ihmisestä. Samanaikaisesti Cyclope Move antaa jalankulkijalle ääni-, valo- ja värinähälytyksen lähestyvästä työkoneesta. Tunnistusetäisyys on säädettävissä.

Järjestelmän edut

  • Jalankulkijoiden turvallisuus paranee merkittävästi
  • Sujuvampi kuljetusliikenne
  • Rauhallisempi työympäristö
  • Selkeät varoitussignaalit
  • Huomaamaton kantaa, ei häiritse työntekoa

Huoleton vaihtoehto

  • Helppo asentaa - nopea käyttöönotto
  • Huoltovapaus
  • Ei epäselvää viestintää tai turhia hälytyksiä
  • Langaton toiminta, skaalautuu ja mukautuu tarpeisiin
  • Tunnistusetäisyys säädettävissä

Voiko Cyclope Machine- ja Cyclope Move -laitteiden turvaetäisyyttä säätää erikseen?

Kyllä voi. Laitteiden etäisyydensäätö tehdään USB-porttien kautta. Tunnistusetäisyydet voidaan säätää jopa 10 cm tarkkuudella. Laitteiden tunnistusetäisyys on tehdasasetuksena säädetty 15 metriin.

Ahtaissa kohteissa ja tiloissa, joissa koneiden nopeudet pysyvät pieninä, voidaan turvaetäisyyttä säätää lyhyemmäksi tarpeen mukaan.

Cyclope Moven käytettävyys

Laitteen koko ja muoto on suunniteltu ja testattu tuotteen parhaan käytettävyyden aikaansaamiseksi.

Tuotekehitystyössämme huomioidaan valtioneuvoston asetukset ja muut vastaavat vaatimukset

InnoTrafik Oy valmistaa törmäysvaroitusjärjestelmiä, joiden avulla parannetaan liikkuvien työvälineiden turvallista käyttöä. Laitteet varoittavat työkoneiden törmäysvaarasta visuaalisin-, ääni- ja värinävaroituksin. Tuotekehitystyössä huomioimme mm. valtioneuvoston asetukset työvälineiden turvallisesta käytöstä.

Valtioneuvoston asetus

Muutos Valtioneuvoston asetukseen työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta annettuun asetukseen. Muutos asetukseen on astunut voimaan 1.3.2020. Tutustu Valtioneuvoston asetukseen

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoja

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Puhelimitse
+358 40 777 8636

Sähköpostitse
Enable JavaScript to view protected content.