Ajankohtaista

Kevätkampanja: Välkky vilkuttaa näkyvää suojatieturvallisuutta kevyenliikenteen väylille

21.02.2023

Pika puolin voidaan taas kaivaa polkupyörät ja sähköpotkulaudat esille ja lähteä liikenteeseen nauttimaan kevään saapumisesta. Liikenne kevyenliikenteen väylillä lisääntyy ja autoilijoiden tarkkaavaisuus on koetuksella. 

Välkky herättää huomion ja näkyy kauas
Suojatiealueiden turvallisuuden lisäämiseksi Välkky-havainnekapseli on ohittamaton ratkaisu. Välkky on palkittu, kotimainen ja tutkitusti tehokas kevyenliikenteen ylityspaikkojen turvallistaja. Välkky on liikenneviranomaisten hyväksymä ja täyttää tehostemerkkikapselille asettamat edellytykset. Välkkyjä on asennettu useita satoja pareja ympäri Suomea turvaamaan suojateiden ylityksiä
 
Nopea ja kustannustehokas asentaa
Välkky-havainnekapseli tunnistaa suojatiealueelle tulevan kulkijan ja käynnistää vilkutuksen autoilijalle. Välkky on aktiivinen myös päiväsaikaan, jolloin kulkijoitakin on yleensä enemmän ja vilkutus näkyy hyvin myös valoisalla. Havainnekapselit kiinnitetään tien reunoilla olevien suojatiemerkkien tolppiin, suojatien kummallekin puolelle. Lue lisää
 

Helposti asennettavat tehostemerkkikapselit voi myös vaivattomasti siirtää kohteesta toiseen muuttuvien tarpeiden mukaan. 

Suojatieturvallisuus huolestuttaa
Suuret tilannenopeudet ja heikko havainnointi aiheuttavat toistuvasti vaaratilanteita ja loukkaantumisia suojateillä. Kännyköiden käyttö on selvästi heikentänyt autoilijoiden ja jalankulkijoiden havainnointia liikenteessä.

Kustannukset yhteiskunnalle ovat mittavat
Traficomin tutkimuksen mukaan yksittäinen lievä loukkaantuminen maksaa yhteiskunnalle keskimäärin 34 000 euroa, vakava loukkaantuminen 790 000 euroa ja liikennekuolema 2,7 miljoonaa euroa. Destian ja SITO:n pitkäaikaistutkimuksilla on todettu, että Välkky-huomiokapseli laskee nopeuksia ja vähentää kuolemaan johtavia onnettomuuksia.

Kevään odotuksen kunniaksi tarjoamme suojatie-Välkyn uusille ja vanhoille asiakkaille -10% alennuksella eli kampanjahintaan 2 232 euroa alv 0%. Kampanja on voimassa 21.2.-31.3.2023 tai niin kauan, kun varastoa riittää. Lisätietoja ja tilauksen sähköpostilla Enable JavaScript to view protected content. tai puh. 040 777 8636.

Välkky-tuotepaketti sisältää
•    6 kappaletta passiivisia Välkky-kapseleita liikennemerkin pylvääseen kiinnitettäväksi 
•    2 kappaletta aktiivisia Välkky-kapseleita
•    2 suojakoteloitua akkua
•    Asennusohjeet 
•    Kiinnitinruuvit
•    Erikoisavain/kärki
Välkky on helppo ja nopea asentaa. Tutustu asennusohjeeseen.

Akkujen kesto normaalikäytössä on 2-3 vuotta ja toimintalämpötila -30 – +60 C.