Välkyn tuoma liikenneturvallisuus on palkittu maailmalla ja kotimaassa

Välkky-havainnekapselille on myönnetty ”Vuoden Liikenneteko”-palkinto Auto- ja liikennegaalassa

Kotimainen innovaatio Välkky-tehostemerkkikapseli palkittiin Auto- ja liikennegaalassa 27.1.2021 ”Vuoden Liikenneteko” – liikenneturvallisuuspalkinnolla. Palkinnon kummina toimi LähiTapiola ja palkinnon jakoivat LähiTapiolan myyntijohtaja Isto Virasoja ja Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen. Lataa ja lue lehdistötiedote.

Liikenneturvallisuuspalkinnon jakoperusteena gaalassa kerrottiin olevan mm. se, että Välkky -tehostekapseli on tutkitusti suojateiden turvallisuutta edistävä innovaatio. Palkinnon luovuttajat Liikenneturvan ja LähiTapiolan edustajat kertoivat alustuksessaan, että ”Välkky -tehostemerkkikapseli keksintö tunnistaa suojatiealueelle tulevan kevyenliikenteen kulkijan ja käynnistää vilkutuksen autoilijalle. Välkky suojatieturvaa lisäävä innovaatio on myös edullinen ja helppo asentaa.” Palkinnon vastaanotti InnoTrafik Oy:n teknologiajohtaja Jouni Hänninen.

Tampereelle lisää liikenneturvaa
Palkinnon kummina toiminut LähiTapiola lahjoitti gaalassa Välkky kapseliparin Tampereen kaupungille, joka on kunnostautunut nykyaikaisten ja turvallisuutta edistävien liikenneratkaisujen toteuttajana.

Suomalainen keksintö
InnoTrafik Oy:n perustaja Jouni Hänninen sai vuonna 2009 idean, josta syntyi tutkitusti suojateiden turvallisuutta edistävä Välkky- tehostemerkkikapseli. Tuote valmistetaan suomessa ja se on voittanut myös San Franciscon kaupungin järjestämän Vision Zero 2.0- liikenneturvallisuuskilpailun vuonna 2015. Vision Zero -hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena on poistaa kaikki liikenneonnettomuuksista johtuvat kuolemat San Franciscossa vuoteen 2024 mennessä.