Huipputarkka kotimainen Cyclope®-törmäyksen­varoitus­järjestelmä

Uuden Cyclope-törmäyksenvaroitusjärjestelmän avulla liikkuminen ja kuljetusten hoitaminen on merkittävästi turvallisempaa laitteiden varoittaessa henkilö- ja koneliikenteen törmäyksistä.

 

Turvallistamiskohteita

 

1. Työkone tai henkilö siirtyy tilasta toiseen

Ajoväylät tulee suunnitella niin, ettei synny tarpeettomia risteyksiä, aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Koneen ja henkilön törmäysvaara kasvaa tultaessa nosto-oven takaa tilasta esim. lastauslaiturille.

2. Työkone tai henkilö tulee esteen takaa

Näkyvyys työkoneesta on usein huono, eikä kuljettaja aina tiedä liikkuuko vaara-alueella henkilöitä. Havainnointi on vaikeaa työkoneen tullessa kulman takaa, kyydissä olevan korkean kuorman takia tai tilassa voi olla suuria näköesteitä.

3. Työkoneiden yhteentörmäys

Tiloissa, missä liikkuu paljon työkoneita esim. suurissa logistiikkakeskuksissa, saattaa usein syntyä vaarallisia tilanteita vauhdikkaasti liikkuvien työkoneiden välillä. Törmäysvaara ja “läheltä piti” -tilanteita syntyy helposti.

4. Satunnaiset vierailijat työkoneiden reiteillä

Aina ei ole mahdollista varustaa törmäysvaara-alueella liikkuvia henkilöitä turvalaitteilla. Ulkopuoliset tavarantoimittajat, toimistohenkilöt tai satunnaiset vierailijat saattavat kulkea reiteillä missä on törmäysvaara koneiden kanssa.

Cyclope®-törmäyksen­varoitus­järjestelmän osat

Data tallentuu pilveen. Käyttöliittymän kautta voidaan tarkastella tuotettua tietoa ja tehdä turvallisuutta parantavia toimenpiteitä.

Data tallentuu pilveen. Käyttöliittymän kautta voidaan tarkastella tuotettua tietoa ja tehdä turvallisuutta parantavia toimenpiteitä.

Testivoittaja aidossa käyttöympäristössä!

Kehittyneeseen ja hyväksyttyyn radioteknologiaan perustuva Cyclope-törmäyksenvaroitusjärjestelmä on suunniteltu käytettäväksi vaativissa logistiikka- ja teollisuuskohteissa, kuten esimerkiksi teollisuusalueilla ja ennen kaikkea varastoissa, joissa liikkuu ajoneuvoja kuten trukkeja, nostureita ja automatisoituja ajoneuvoja.

Koneen toiminta-alueella liikkuvista henkilöistä varoittava tunnistinlaitteisto, Cyclope Machine, on sisällä koneen ohjaamossa – ei vaurioille alttiita koneen ulkopuolisia osia, antureita tai sensoreita.

Henkilöillä on mukanaan tunnistin-varoitin, Cyclope Move, joka ilmoittaa lähellä olevasta koneesta kolmitoimisella varoituksella: ääni-, valo- ja värinähälytys.

Cyclope® Machine- ja Cyclope® Move -laitteiden toimintaperiaate 

Koneeseen asennetaan konetunnistinlaitteisto, Cyclope Machine, joka sisältää ohjaamon etu- ja takaosaan asennettavat varoituslaitteet, jotka kytketään koneen virtajärjestelmään. Cyclope Machinen havaitessa alueella liikkuvalla henkilöllä mukanaan olevan Cyclope Moven antaman signaalin varoittavat koneessa olevat laitteet kuljettajaa lähellä olevasta ihmisestä. Tunnistusetäisyys on säädettävissä. Samanaikaisesti Cyclope Move antaa jalankulkijalle ääni-, valo-ja värinähälytyksen lähestyvästä koneesta.

Järjestelmän edut

 • Jalankulkijoiden turvallisuus paranee merkittävästi
 • Sujuvampi kuljetusliikenne
 • Rauhallisempi työympäristö
 • Selkeät varoitussignaalit

Huoleton vaihtoehto

 • Helppo asennettavuus - nopeasti käyttöön
 • Huoltovapaus
 • Ei epäselvää viestintää tai turhia hälytyksiä
 • Langaton toiminta
 • Tunnistusetäisyys säädettävissä
 • Yhteensopiva kiinteästi asennetun Cyclope Industrial – turvajärjestelmän kanssa
 • Cyclope-törmäyksenvaroitusjärjestelmän laitteet voidaan varustaa oven avaus –toiminnolla

Voiko Cyclope Machine- ja Cyclope Move -laitteiden turvaetäisyyden säätää erikseen?

Kyllä voi. Laitteiden etäisyydensäätö tehdään USB-porttien kautta. Tunnistusetäisyydet voidaan säätää jopa 10 cm tarkkuudella. Laitteiden tunnistusetäisyys on tehdasasetuksena säädetty 15 metriin.

Ahtaissa ja vastaavissa tiloissa, joissa koneiden nopeudet pysyvät pieninä, voidaan turvaetäisyyttä säätää lyhyemmäksi tarpeen mukaan.

Cyclope Moven käytettävyys

Laitteen koko ja muoto on suunniteltu ja testattu tuotteen parhaan käytettävyyden aikaansaamiseksi.

Tuotekehitystyössämme huomioidaan valtioneuvoston asetukset ja muut vastaavat vaatimukset

InnoTrafik Oy valmistaa törmäyksen varoitusjärjestelmiä, joiden avulla parannetaan liikkuvien työvälineiden turvallista käyttöä. Laitteemme varoittavat työlaitteiden törmäysvaarasta visuaali-, ääni- ja värinävaroituksin. Tuotekehitystyössä huomioimme mm. valtioneuvoston asetukset työvälineiden turvallisesta käytöstä.

Valtioneuvoston asetus

Muutos Valtioneuvoston asetukseen työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta annettuun asetukseen. Muutos asetukseen on astunut voimaan 1.3.2020. Tutustu Valtioneuvoston asetukseen

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoja

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Puhelimitse
+358 40 777 8636

Sähköpostitse
Enable JavaScript to view protected content.