Ajankohtaista

Aamulehti: Tamperelaisyritys kehittää älykkäitä liikennelaitteita, jotka voivat pelastaa ihmishenkiä – otti räjähtävän kasvuloikan: tulos kasvoi yli 400 prosenttia

02.09.2021

Tamperelaislähtöinen älyliikennelaiteyritys Innotrafik oy takoi koronavuonna historiansa parhaan tuloksen. ”On kumma, jos eivät mene kaupaksi”, sanoo toimitusjohtaja Esa Ere tulevista julkistuksista.

KUVA: Innotrafikin perustaja Jouni Hänninen (oik.) ja ohjelmistopäällikkö Johannes Lehtonen ylittivät suojatien Tampereen Hämeenpuistossa elokuun lopussa. Tampere oli yksi Suomen ensimmäisistä kaupungeista, jotka ottivat käyttöönsä Hännisen keksimän Välkky-havainnekapselin. 
KUVA: PETRI HUHTINEN / AAMULEHTI

Aamulehti 2.9.2021 - Henriikka Korte

Sähköpotkulautailija rullaa suojatielle Tampereen Hämeenpuistossa. Samalla sinivalkoiset led-valot alkavat vilkkua suojatiemerkeissä. Lähestyvät autot hidastavat vauhtiaan.

Jouni Hänninen sanoo, että juuri näin Välkky toimii. Kun vuoden liikennetekona tammikuussa palkitun havainnekapselin sensorit tunnistavat suojatielle suuntaavan kulkijan, led-valot kiinnittävät autoilijan huomion jalankulkijaan.

Hänninen on Välkyn keksijä ja sitä valmistavan tamperelaisen Innotrafik oy:n perustaja ja yksi omistajista.

Innotrafik syntyi Välkyn ympärille, mutta nykyisin se on vain yksi esimerkki älyliikennelaitteita valmistavan yrityksen innovaatioista.

Teollisuuden kumppaniksi

Jouni Hänninen kertoo, että sen jälkeen, kun Välkky sai vuonna 2015 huomiota voitettuaan San Franciscossa Vision Zero 2.0- liikenneturvallisuuskilpailun, teollisuusyritykset lähestyivät Innotrafikia.

Lue Aamulehden juttu vuodelta 2015: Tamperelaisfirma auttaa San Franciscoa parantamaan jalankulkijoiden turvallisuutta liikenteessä

Innotrafik ryhtyi yhteistyöhön Stora Enson kanssa. Hänninen ei mainitse muita yrityksiä nimeltä, mutta kertoo, että muitakin jättejä on yhtiön asiakkaina.

Välkyn jälkeen tamperelaisyritys kehitti Cyclope-törmäyksenvaroitusjärjestelmän, joka varoittaa esimerkiksi teollisuushalleissa työskenteleviä liikkuvista tai muuten vaarallisista koneista.

Innotrafikin ohjelmistopäällikkö Johannes Lehtonen kertoo, että käytännössä törmäyksenvaroitusjärjestelmässä on kaksi komponenttia.

Työntekijän kantama henkilötunnistin on radioteitse yhteydessä esimerkiksi trukkiin asetettuun ajoneuvotunnistimeen. Jos tunnistimille asetettu turvaetäisyys alittuu, molemmat laitteet hälyttävät eli värisevät, piippaavat ja vilkkuvat.

Ratikkavaroitus kolmella kielellä

Välkkyä on tänä vuonna hyödynnetty myös koulujen pihoissa. Välkky toimi ensimmäiseksi seinäjokelaisen koulun pihan turvatolppana, jonka napin painalluksesta välituntivalvojan lähettimeen kulkee tieto kiusaamistilanteista.

Kaikkein tuorein tamperelaisyrityksen kokeiluista sijoittui Tampereen Kauppiin, jossa Innotrafik testasi Cyclope Tram -turvajärjestelmänsä toimivuutta raitiovaunureitin ylikulkuväylillä.

Lue koko juttu Aamulehdestä