Ajankohtaista

LähiTapiola Pirkanmaa lahjoitti Kangasalan kaupungille - turvallisuutta parannettiin vilkasliikenteisellä suojatiellä

30.05.2023 | Liikenne

Kangasalan kaupunki sai LähiTapiola Pirkanmaalta 5 000 euron lahjoituksen suojatieturvallisuuden parantamiseen. Varoilla kaupunki hankki Välkky-suojatievaroittimet Holvastintielle Vatialan päiväkodin ja koulun läheisyyteen.

LähiTapiola Pirkanmaa tiedote 26.5.2023

Kuva: Annikka Lampo, viestintäpäällikkö, Kangasalan kaupunki

Puutteellinen havainnointi on keskeisessä osassa suojatiellä sattuvissa liikenneonnettomuuksissa yhdessä väärän tilannenopeuden kanssa. Autoilijoilta tarvitaan erityistä varovaisuutta koulujen ja päiväkotien läheisyydessä.

Suojatien ylityksestä kertovaan liikennemerkkiin kiinnitettävä Välkky-tehostemerkkikapseli on InnoTrafik Oy:n kehittämä. Se tunnistaa suojatiealueelle tulevan kulkijan ja käynnistää vilkutuksen autoilijoille. Välkky on aktiivinen myös päivällä, jolloin kulkijoitakin on yleensä enemmän. Laitteen vilkutus näkyy hyvin myös valoisalla.

- Lahjoitimme viime vuonna varoja LähiLahjoitus-rahastostamme liikenneturvallisuutta edistäviin hankkeisiin. Jatkamme tätä lahjoitusteemaa myös tänä vuonna yhteistyössä toimialueemme kuntien kanssa, sillä haluamme olla mukana parantamassa suojatieturvallisuutta, kertoo LähiTapiola Pirkanmaan vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Taina Hiltunen.

- Meille InnoTrafikilla on tärkeää saada olla mukana kehittämässä turvallisempaa ympäristöä ihmiselle elää ja olla. Yrityksemme ydin on kehittää älykkäitä liikennelaitteita, jotka parhaimmillaan voivat jopa pelastaa ihmishenkiä, kertoo Välkyn kehittäjä Jouni Hänninen InnoTrafik Oy:stä.

Liikenneturvallisuuden parantaminen Kangasalan koulureiteillä

Kangasalle lahjoitusvaroin hankitut Välkky-suojatievaroittimet on sijoitettu kohtaan, jossa suojatien ylitys tapahtuu vilkkaasti liikennöidyllä tiellä. Kohteeksi valikoitu suojatie sijaitsee Holvastintiellä koulureitillä, jossa suojatien turvallisuuden parantamista on jo aiemmin toivottu kaupungilta.

- Kangasalan kaupunki toteuttaa vuosittain pieniä liikenneturvallisuutta parantavia toimenpiteitä. Erityisesti koulujen ja päiväkotien läheisyydessä ja koulureiteillä pyritään parantamaan jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita sekä alueen liikenneturvallisuutta. Lahjoituksen turvin kaupunki pystyi parantamaan Holvastintiellä olevan suojatien havaittavuutta ja tienylityksen turvallisuutta, kertoo Kangasalan kaupungin liikenneinsinööri Jutta-Leea Ylönen.